Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Από «σκυλιά» ρομπότ θα γίνεται το ντελίβερι του μέλλοντος.

Το σύστημα ντελίβερι του μέλλοντος θ' αποτελείται από«σκυλιά» ρομπότ τα οποία υπόσχονται να μεταφέρουν με ταχύτητα και ασφάλεια τις παραγγελίες μέχρι την πόρτα σας.

Η γερμανική εταιρία Continental Automotive, παρουσίασε στο Λας Βέγκας, σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία εφαρμογών ρομποτικής ANYbotics, το σύστημα ντελίβερι του μέλλοντος.

Στην επίδειξη «σκυλάκια»-ρομπότ πηδούν από ένα βανάκι ντελίβερι χωρίς οδηγό, μεταφέροντας πακέτα στην πόρτα του παραλήπτη.

Η ιδέα και η πράξη

Η ιδέα είναι συνδυασμός του CubE, του απολύτως αυτόνομου ρομπο-ταξί της Continental και των τετράποδων ρομπότ της ANYbotics που μπορούν να ανοίξουν πόρτα και να χρησιμοποιήσουν ασανσέρ.

Το βανάκι μεταφέρει τα «σκυλάκια»-ρομπότ στον σωστό προορισμό, και αυτά από την πίσω πόρτα κατεβαίνουν για να αφήσουν το πακέτο στο κατώφλι του παραλήπτη. Η επίδειξη στο CES ήταν εντυπωσιακή.
Το «σκυλάκι»-ρομπότ πήδηξε από την πίσω πόρτα του βαν, διέσχισε το κηπάκι μπροστά από την κατοικία, σκαρφάλωσε τα σκαλιά ως την πόρτα. «Ξεκρέμασε» το δέμα από την πλάτη του και το τοποθέτησε στο κατώφλι, πριν χτυπήσει το κουδούνι με έναν από τους βραχίονές του.

«Με τη βοήθεια του ντελίβερι με ρομπότ, το όραμα της Continental για ανεμπόδιστη κινητικότητα μπορεί να επεκταθεί μέχρι το κατώφλι του σπιτιού σας» τόνισε ο επικεφαλής του τμήματος Chassis & Safety της Continental Automotive, Ραλφ Λάουξμαν.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή