Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Η Microsoft ανακοινώνει το Skype 8.0 με HD video και σύντομα κρυπτογράφηση.


Η Microsoft ανακοίνωσε την νέα desktop έκδοση της πλατφόρμας Skype, της version 8.0, η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την version 7.0, γνωστή επίσης και ως Skype classic.


Μάλιστα, η εταιρεία προτρέπει τους χρήστες να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν καθώς η version 7.0 από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 θα πάψει να υποστηρίζεται.

Η νέα έκδοση εισάγει μια σειρά από νέα στοιχεία στην πλατφόρμα του Skype όπως HD video και screen-sharing των κλήσεων, υποστήριξη βίντεο-κλήσεων μέχρι και 24 χρηστών, υποστήριξη @mentions στα chats (όπως συμβαίνει και στο Twitter), εισαγωγή chat media gallery και δυνατότητα διαμοιρασμού αρχείων μεγέθους έως 300MB.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά θα έλθουν στο Skype κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με σημαντικότερο όλων την δυνατότητα κρυπτογράφησης των φωνητικών κλήσεων αλλά και την ενσωμάτωση δυνατότητας καταγραφής της φωνητικής κλήσης στο cloud με παράλληλη ενημέρωση των χρηστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκδοση 8.0 ακολουθεί την αναβάθμιση της έκδοσης desktop του Skype που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι το φθινόπωρο και επικεντρωνόταν κυρίως στη βελτίωση της εμφάνισης της πλατφόρμας. Παρόλα αυτά αρκετά από τα στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν τώρα ως νέα είχαν εισαχθεί σε εκείνη την αναβάθμιση.

Το Skype διατηρεί σε παγκόσμιο επίπεδο 300 εκατομμύρια χρήστες, αν και πλέον δείχνει να μην αναπτύσσεται περαιτέρω. Αιτία αποτελεί το γεγονός ότι πλέον υπάρχει έντονος ανταγωνισμός από παρεμφερείς εφαρμογές όπως το FaceTime της Apple, τον Facebook Messenger, το Google Hangouts ή το WhatsApp.

Την αναβάθμιση της desktop έκδοσης, σύμφωνα με την Microsoft, θα ακολουθήσει η αναβάθμιση της πλατφόρμας στην έκδοση για συσκευές iPad.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή