Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Μηνιαίως χάνονται περίπου 23.000 Android συσκευές.


Φέτος, όπως και κάθε καλοκαίρι, εκατομμύρια άνθρωποι είτε έφυγαν είτε ετοιμάζονται για ένα ταξίδι εντός ή εκτός Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, έχουν την ευκαιρία να απαθανατίσουν πολλές στιγμές για να τις κρατήσουν ως ανάμνηση.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνα χρηστών της Kaspersky Lab, ένας στους πέντε (18%) αναφέρει ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα ταξίδια του είναι τα πιο σημαντικά αρχεία στις συσκευές του, ξεπερνώντας σε σημασία όλα τα υπόλοιπα. Ωστόσο, σε πρόσθετη έρευνα της εταιρείας, το 28% δήλωσε ότι αν χάσει τις συσκευές του ή αυτές κλαπούν, δεν θα μπορέσουν ποτέ να αντικαταστήσουν αυτές τις πολύτιμες φωτογραφίες των διακοπών.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Kaspersky Lab*, πραγματοποιείται εκκίνηση της Anti-Theft λειτουργίας της λύσης Kaspersky Internet Security for Android 1,5 φορές το λεπτό και αναφέρεται η απώλεια ή η κλοπή κατά μέσο όρο 23.000 Android συσκευών τον μήνα. Οι φωτογραφίες αναφέρονται ως οι πιο σημαντικές για τους χρήστες σε σύγκριση με όλα τα άλλα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στις συσκευές τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Kaspersky Lab προειδοποιεί τους ανθρώπους να φροντίζουν για την προστασία των συσκευών που χρησιμοποιούν για την αποθήκευση των αναμνήσεών τους κατά την περίοδο των διακοπών. Διαφορετικά, οι φωτογραφίες τους μπορούν να ενταχθούν στις περιπτώσεις των απολεσθέντων ή κλεμμένων.
Μια άλλη έρευνα** της Kaspersky Lab έδειξε ότι συνολικά το 4% των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν υποστεί απώλεια ή κλοπή μιας συσκευής τους. Επιπλέον, σε πάνω από τους μισούς (57%) επηρεάστηκαν οι Android συσκευές τους, ακολουθούμενες από φορητούς υπολογιστές (29%) και Apple iPhone (21%). Ιδιαίτερα ανησυχητικό για τους χρήστες είναι το γεγονός ότι η αντικατάσταση μιας χαμένης ή κλεμμένης συσκευής μπορεί να κοστίσει 485 δολάρια κατά μέσο όρο. 

Με απλά και αποτελεσματικά διαθέσιμα εργαλεία προστασίας από κλοπές, οι χρήστες έχουν τώρα την ευκαιρία να ενεργοποιήσουν τον συναγερμό της συσκευής τους και σε περίπτωση που χαθεί, να κλειδώσουν και να εντοπίσουν τη συσκευή τους εξ αποστάσεως ή ακόμη και να τραβήξουν κρυφά μία φωτογραφία του ληστή. Ωστόσο, παρά τους κινδύνους και τη διαθεσιμότητα αυτών των επιλογών ασφάλειας, η έρευνα της Kaspersky Lab δείχνει ότι μόνο το 22% εκμεταλλεύεται επί του παρόντος αντικλεπτικές λειτουργίες για να προστατεύσει τις συσκευές του. 
Ο Dmitry Aleshin, αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing Product Marketing της Kaspersky Lab, δήλωσε: «Αυτά τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν την κλίμακα με την οποία οι συσκευές χάνονται - ειδικά καθώς το μέγεθος 23.000 αναφέρεται μόνο σε συσκευές Android με τη λειτουργία Kaspersky Lab Anti-Theft ενεργοποιημένη! Αυτή τη στιγμή του έτους, είναι σημαντικό να εξετάσετε πώς να προστατεύσετε τις συσκευές σας από πιθανούς κινδύνους. Με την αντικλεπτική προστασία να είναι τόσο απλή στη χρήση και τόσο εύκολα διαθέσιμη, η συμβουλή μας προς όλους τους χρήστες είναι να εξετάσουν την προστασία των συσκευών τους και να έχουν ένα ασφαλές και προστατευμένο καλοκαίρι».

Η λειτουργία Anti-Theft της Kaspersky Lab ενσωματωμένη στη λύση Kaspersky Internet Security for Android εμποδίζει την πρόσβαση στα δεδομένα ενός χρήστη σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της συσκευής. Το πετυχαίνει, για παράδειγμα, επιτρέποντας σε έναν χρήστη να κλειδώσει και να εντοπίσει μια συσκευή από απόσταση σε περίπτωση απώλειάς της, να ενεργοποιήσει τον συναγερμό της συσκευής του, ακόμη και αν η συσκευή βρίσκεται σε αθόρυβη λειτουργία, κτλ.

*Τα μεγέθη υπολογίζονται με βάση τον αριθμό των Anti-Theft εντολών που αποστάλθηκαν από τους χρήστες του Kaspersky Internet Security for Android από τις 13 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου 2018.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκα ηλεκτρονικά από την Kaspersky Lab και τη B2B International τον Ιανουάριο του 2018. Ερευνήθηκαν 17.418 χρήστες από 31 χώρες. Τα δεδομένα σταθμίστηκαν για να είναι παγκοσμίως αντιπροσωπευτικά και συνεπή. Τα παγκόσμια στοιχεία αποκλείουν ευρήματα από την Κίνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή