Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Επανακυκλοφορεί το πρώτο PlayStation.


Θα έχει περίπου το μισό μέγεθος του αρχικού, το 1994, και θα είναι «φορτωμένο» με 20 «ρετρό» παιγνίδια

Επιστροφή στο παρελθόν για την εταιρεία Sony, η οποία θα κυκλοφορήσει μία μίνι εκδοχή της πρώτης παιγνιδοκονσόλας της PlayStation, που είχε εμφανισθεί στην Ιαπωνία το 1994 και είχε προκαλέσει, πάταγο μεταξύ των νέων (και όχι μόνο) σε όλον τον κόσμο.


Το νέο Playstation Classic, το οποίο θα βγει στην αγορά στις 3 Δεκεμβρίου φέτος, με τιμή κοντά στα 100 ευρώ, θα έχει περίπου το μισό μέγεθος του αρχικού και θα είναι «φορτωμένο» με 20 παιγνίδια «ρετρό» όπως Final Fantasy VII, Tekken 3 Ridge Racer Type 4, Wild Arms, Jumping Flash κ.ά.

Η συσκευασία του νέου Playstation Classic, σύμφωνα με το BBC, θα περιλαμβάνει ένα καλώδιο HDMI για σύνδεση στην τηλεόραση και δύο ενσύρματα χειριστήρια (controllers).

Η νοσταλγική διάθεση πολλών χρηστών για τις δεκαετίες του '80 και του '90 έχει δημιουργήσει ενδιαφέρον για τέτοιες κονσόλες, οι οποίες θα κάνουν πιο εύκολα προσβάσιμα ορισμένα ιστορικά βιντεοπαιγνίδια.

Η ανταγωνίστρια Nintendo έχει ήδη κυκλοφορήσει μίνι εκδοχές των παιγνιδοκονσολών της NES και SNES, επίσης με προεγκατεστημένα κλασσικά βιντεοπαιγνίδια.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή