Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Η Microsoft ξεπέρασε για λίγο την Apple σε χρηματιστηριακή αξία.


Για σύντομη χρονική περίοδο η Microsoft κατόρθωσε να ξεπεράσει την Apple σε χρηματιστηριακή αξία, η οποία πρόσφατα απέκτησε και τον άτυπο τίτλο της «πολυτιμότερης» εταιρείας στον κόσμο.


Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η Microsoft κατόρθωσε να φτάσει σε αξία το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Αντίθετα, η κεφαλαιακή της αξία έφτασε στα 812,93 δισ. δολάρια, τη στιγμή που η αξία της Apple έπεφτε στα 812,60 δισεκατομμύρια δολάρια. Ουσιαστικά δηλαδή η Apple «έχασε» σχεδόν 300 δισ. δολάρια από το εμβληματικό υψηλό των 1,1 τρισ. δολαρίων που πέτυχε στις αρχές Οκτωβρίου.

Το μάταιο του θέματος αποδείχθηκε λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όταν η Apple κατάφερε να ανακτήσει μέρος των απωλειών, ανακτώντας συγχρόνως και τα σκήπτρα από την Microsoft. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που η Microsoft κατείχε τα σχετικά πρωτεία ήταν πίσω στο 2010.

Το επίτευγμα του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων κατάφερε να πετύχει μετά την Apple και η Amazon, ενώ η Microsoft δεν έχει καταφέρει να το επιτύχει ακόμα. Σήμερα, η χρηματιστηριακή αξία και των τριών τεχνολογικών κολοσσών βρίσκεται κάτω από το συγκεκριμένο όριο.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Apple το τελευταίο διάστημα φαίνεται να μην καταφέρνει να πουλά τόσα iPhones όσα προέβλεπαν οι αναλυτές, χωρίς ωστόσο αυτό να εμποδίζει την κερδοφορία της. Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε αναλυτές, αλλά φαίνεται ότι αυτός είναι ο πρώτος στόχος της Apple.

Από την πλευρά της η Microsoft βλέπει τις cloud υπηρεσίες της (Azure και Office 365) να αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, ενώ το κομμάτι του gaming (Xbox) φαίνεται αν και κερδοφόρο να μην μπορεί να ξεπεράσει το PlayStation της Sony. Ωστόσο, άμεσα ανταγωνιστικός στην Apple είναι ο τομέας υπολογιστών Surface της Microsoft ο οποίος κατάφερε να «κλέψει» μερίδιο αγοράς από τα συστήματα Mac, τουλάχιστον στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή