Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

«Το κινητό θα είναι βοηθός μας, το αυτοκίνητο θα είναι ο σοφέρ μας»


Οι αλλαγές στον κόσμο είναι καθημερινές και ραγδαίες, με την τεχνολογία να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Ένας από τους τομείς που συνέβαλαν καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η πληροφορική.


Στο θέμα στάθηκε ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Massachusetts Institute of Techonology (ΜΙΤ), Κωνσταντίνος Δασκαλάκης με αφορμή ομιλία του με θέμα: «Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας» και εξήγησε ότι οι αλλαγές αυτές θα αφορούν στον μέσο άνθρωπο, όπως ότι το κινητό μας τηλέφωνο θα είναι βοηθός μας, το αυτοκίνητό μας θα είναι ο σοφέρ μας.

Η ομιλία του κ. Δασκαλάκη έγινε στο πλαίσιο του «7ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου» με θέμα «Σύγχρονος άνθρωπος και ψηφιακή τεχνολογία: προκλήσεις και προβληματισμοί» που διοργάνωσε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια σχολεία Εκάλης.

Ειδικότερα, ο Κ. Δασκαλάκης δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «κοιτώντας τον κόσμο γύρω μας η πληροφορική τον έχει ήδη αλλάξει και πρόκειται να τον αλλάξει με ακόμη πιο ραγδαία τρόπο. Θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη εισαγωγή των τεχνολογιών με στόχο να βελτιωθούν οι παραγωγικές διαδικασίες στο να είναι η τεχνολογία συμπληρωματική στη δική μας εργασία, στη δική μας ζωή, στην καθημερινότητά μας. Και φυσικά αναφερόμαστε στον μέσο άνθρωπο, όπως ότι το κινητό μας θα είναι βοηθός μας, το αυτοκίνητό μας θα είναι ο σοφέρ μας.

Μιλάμε για ένα μέλλον στο οποίο ελπίζουμε ότι ο ανθρώπινος νους θα αντικατασταθεί στις πιο τετριμμένες εργασίες και θα απελευθερωθεί σε ανώτερες δημιουργικές εργασίες. Και μάλιστα αναφερόμαστε στο άμεσο μέλλον. Οι νεότεροι όπως είναι αναμενόμενο, είναι εξοικειωμένοι με τον ψηφιακό κόσμο, αλλά οι παλιότερες γενιές είναι απαραίτητο να προσαρμοστούν. Είναι προφανές ότι η νέα γενιά είναι πιο ευπροσάρμοστη στις όποιες αλλαγές. Αλλά όλοι θα πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι».

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή