Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που εργάζεται σε εταιρεία ακινήτων.


Αλληλεπιδρά με τους πελάτες, κουνάει χέρια, κεφάλι και σώμα και παρέχει πληροφορίες

Το όνομά του είναι PepperEscu και είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που εργάζεται σε μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές μεσιτικές εταιρείες, την CBRE.


Ο PepperEscu συνεργάζεται με 160 συναδέλφους του, εξυπηρετεί επισκέπτες και παράλληλα... νοιάζεται και για τη δική του επαγγελματική καριέρα. Σύντομα, όπως γράφουν τα Ρουμανικά μέσα ενημέρωσης και άλλα αντίστοιχα ρομπότ θα εξυπηρετούν και τους επισκέπτες δεκάδες άλλων κτiρίων-γραφείων που διαχειρίζεται η συγκεκριμένη πολυεθνική, ενώ πρόσφατα ο PepperEscu ήταν ομιλητής και σε συνέδριο ακινήτων με 300 συμμετέχοντες!

«Είναι ένα πολυσύνθετο ρομπότ, αλληλεπιδρά με τους πελάτες, κουνάει τα χέρια, το κεφάλι και το σώμα του, ενώ έχει και λογισμικό αναγνώρισης προσώπων» εξηγεί η Ana Maria Stancu, από την εταιρία Bucharest Robots, μία από τις startup που δραστηριοποιούνται στον χώρο, ενώ ο διευθυντής του αρμόδιου τμήματος της CBRE Romanhia, Alexandru Boghiu επισημαίνει πως «ο PepperEscu μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις, να παρέχει πληροφορίες για το κτήριο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες ή τις εκδηλώσεις που πρόκειται να διοργανωθούν».

Η ανάπτυξη των ρομπότ στη Ρουμανία δεν σταματά στις πολυεθνικές εταιρίες. Ήδη υπάρχουν εταιρίες startup, που προσφέρουν ρομπότ για επιχειρήσεις, όπως το το Ε-5CU, που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε πολυσύχναστους χώρους, βοηθώντας τους πολίτες, απαντώντας σε ερωτήσεις και δείχνοντας προωθητικό υλικό. Μάλιστα «θυμάται» και όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του...

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή