Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Να πώς μπορείτε να μπλοκάρετε όλες τις ανεπιθύμητες κλήσεις στο iPhone.


Όλοι τηλεφωνούν σε όλους στις μέρες μας, θέλοντας να τους πουλήσουν πράγματα ή να τους θυμίσουν πράγματα.


Ακόμα και οι υπαγωγές σε σχετικά άρθρα δεν φαίνεται να λύνει το πρόβλημα, καθώς η ανθρώπινη επινοητικότητα τα ξεπερνά συνήθως αυτά.

Κι εδώ μπαίνει η Apple, η οποία παίρνει πολύ στα σοβαρά την ψυχική ηρεμία του πελάτη της, γι’ αυτό και του δίνει με το τελευταίο update, iOS 13, τη δυνατότητα να τελειώνει όλες τις ενοχλητικές κλήσεις μεμιάς.

«Silence unknown callers» λένε τη λειτουργία που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Siri ώστε να μπλοκάρει κάθε ενοχλητικό που διά τηλεφώνου θα προσπαθήσει να χαλάσει τη ζαχαρένια του χρήστη. Όπως εξηγεί η Apple, το χαρακτηριστικό κόβει όλες τις νέες και άγνωστες κλήσεις και επιτρέπει μόνο σε αριθμούς που είναι γνωστούς σε εσένα, από τις επαφές σου στο κινητό και τα γραπτά μηνύματα μέχρι και τα mails σου, να σε καλέσουν.



Έτσι δεν χάνονται όμως κλήσεις που μπορεί να αποδειχθούν σημαντικές; Ναι, γι’ αυτό και όλες οι μπλοκαρισμένες κλήσεις παραπέμπονται στον τηλεφωνητή σου. Αν είναι τόσο αποφασισμένος ο τηλεπωλητής ώστε να σε ενοχλήσει ακόμα και στον τηλεφωνητή, τότε βρήκε προφανώς την τρύπα του συστήματος. Συνήθως οι spammers δεν φτάνουν ως εκεί πάντως.

Τη θεάρεστη υπηρεσία θα τη βρείτε στις ρυθμίσεις του iPhone, κατά το παραπάνω υπόδειγμα. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε την κανονική κυκλοφορία της λειτουργίας, η δοκιμαστική έκδοση (Beta) είναι ήδη διαθέσιμη εκεί έξω για να ξενοιάσετε μια για πάντα…

ΠΗΓΗ:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή