Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Πενηντα εισαγγελείς ερευνούν την Google.


Για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής πολιτικής

Στο «μικροσκόπιο» της Αμερικανικής Δικαιοσύνης μπαίνει ο τεχνολογικός κολοσσός Google, καθώς 50 γενικοί εισαγγελείς διενεργούν έρευνα για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής πολιτικής, όπως έκανε γνωστό την Δευτέρα ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Κεν Πάξτον, ο οποίος ηγείται της έρευνας.


Όπως μεταδίδει το CNBC, η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με έρευνα που διεξάγεται για τις πρακτικές που ακολουθεί η Google. Ο Κεν Πάξτον δήλωσε, ότι η έρευνα θα επικεντρωθεί στην διαφημιστική δραστηριότητα της Google, αλλά δεν αποκλείεται η έρευνα να οδηγήσει και σε άλλες αποκαλύψεις.

Το CNBC επισημαίνει, ότι παρόμοια έρευνα για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής πολιτικής διενεργείται σε επτά Πολιτείες και την περιφέρεια της Κολούμπια με επικεφαλής την Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς και σε βάρος της Facebook. Όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι έρευνες αυτές ασκούν επιπρόσθετη πίεση στους δύο τεχνολογικούς κολοσσούς, οι οποίες ερευνώνται ήδη και σε ομοσπονδιακό επίπεδο για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής πολιτικής.

Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι έρευνες αυτές δεν αποκλείεται ν αεπεκταθούν και σε άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως η Amazon και η Apple.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή