Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη σε Αυστραλία και Ολλανδία.


Η υψηλή τεχνολογία στην υπηρεσία της καταγραφής τροχαίων παραβάσεων.

Στην Αυστραλία και στην Ολλανδία, έχει ήδη ξεκινήσει η χρήση καμερών που «αιχμαλωτίζουν» όσους μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο την ώρα που οδηγούν.

Οι Αρχές της Νέας Ουαλίας ότι θα καταφέρουν να μειώσουν μέσα στην επόμενη διετία τον αριθμό των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα κατά το ένα τρίτο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπερσύγχρονες συσκευές λειτουργούν άριστα ημέρα και νύχτα, αλλά και ακόμη και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας της Νέας Ουαλίας Αυστραλίας, Μάικελ Κόρμποϊ, «είναι ένα σύστημα, για να αλλάξει την κουλτούρα».

Οι συγκεκριμένες κάμερες αξιοποιούν τεχνολογίες τεχνητής ευφυΐας για να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες και να ανιχνεύσουν την παράνομη χρήση τηλεφωνικών συσκευών. Ακολούθως ελέγχονται οι φωτογραφίες από αρμόδιους συνεργάτες των Αρχών.

Κατά το πρώτο τρίμηνο εφαρμογής του νέου μέτρου θα λαμβάνουν οι παραβάτες οδηγοί μόνον γραπτές προειδοποιήσεις. Από εκεί και μετά θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο ενώ θα επιβαρύνονται και με βαθμούς ποινής στο Point System.

Το μέτρο με τις κάμερες ανίχνευσης παραβατών οδηγών με κινητό τηλέφωνο εν ώρα οδήγησης, άρχισαν να χρησιμοποιούνται από την 1η Δεκεμβρίου στην Αυστραλία, ενώ στην Ολλανδία ξεκίνησε ως πρώτη ευρωπαϊκή χώρα ένα αντίστοιχο πιλοτικό πρόγραμμα από την 1η Οκτωβρίου.



ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή