Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Νέα προσέγγιση της ιδιωτικής ασφάλειας.


Drone-φρουρός: Ένα από τα νέα προϊόντα που αποκαλύφθηκαν στο CES (παγκόσμια “σκηνή” που αφορά τεχνολογικές καινοτομίες) φέτος, είναι ένα νέο είδος ασφαλείας κατοικιών, το οποίο περιλαμβάνει drones που φρουρούν την περιουσία σας, διαθέτοντας έναν κεντρικό επεξεργαστή για να συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες.


Η Sunflower Labs παρουσίασε το νέο Sunflower Home Awareness System, το οποίο περιλαμβάνει τα ομώνυμα Sunflowers (αισθητήρες κίνησης και δόνησης που μοιάζουν με απλά φώτα κήπου αλλά καταγράφουν και σας παρουσιάζουν σε μορφή χάρτη τα αυτοκίνητα, τους ανθρώπους και ζώα στην περιοχή σας ή κοντά στην ιδιοκτησία σας σε πραγματικό χρόνο), το Bee (ένα πλήρως αυτόνομο drone με κάμερες για live video) και το Hive (ένας σταθμός φόρτισης για το Bee, ο οποίος φιλοξενεί όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από τα εξαρτήματα).

Τα περιστρεφόμενα εναέρια ρομπότ που “επιβλέπουν” την ιδιοκτησία σας μπορεί να φαίνονται δυστοπικά , ίσως και περιττά, όταν θα μπορούσατε ίσως να εξοπλίσετε το κτήμα σας με πολλαπλές σταθερές κάμερες και αισθητήρες για λιγότερα χρήματα και λιγότερη πολυπλοκότητα. Ωστόσο, η Sunflower Labs θεωρεί το σύστημα ασφαλείας πρωτοπόρο επειδή “μαθαίνει και αντιδρά στο περιβάλλον του” και βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.


Το Bee σχεδιάζεται επίσης για να συμπληρώσει την παραδοσιακή παθητική παρακολούθηση και μπορεί να αναπτυχθεί κατόπιν ζήτησης για να παράσχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες για οποιαδήποτε δυσάρεστη δραστηριότητα εντοπιστεί στην ιδιοκτησία σας. Επομένως, είναι σαν να έχετε συνεχώς κάποιον να ελέγχει τυχόν θόρυβο που μπορεί να γίνει αντιληπτός τη νύχτα, χωρίς να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Δεν πρόκειται, ασφαλώς, για ένα οικονομικό σύστημα, δεδομένων των όσων προσφέρει. Συγκεκριμένα, ξεκινά από 9.950 δολάρια και μπορεί να κυμανθεί αναλόγως με τις ανάγκες της ιδιοκτησίας σας.

Η Sunflower Labs ιδρύθηκε το 2016 και έχει, μεταξύ άλλων, την υποστήριξη της General Catalyst (επιχείρηση επιχειρηματικών κεφαλαίων που πραγματοποιεί επενδύσεις σε μετοχές σε πρώιμο στάδιο και ανάπτυξη), με γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο και τη Ζυρίχη.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή