Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Το αντίπαλο δέος του Facebook και του Instagram ονομάζεται Vero.


Ομοιότητες και διαφορές και γιατί το νέο σχετικά social media είναι τόσο δημοφιλές

Το Vero δημιουργήθηκε το 2015 ως ένα εναλλακτικό κοινωνικό μέσο απέναντι στο Facebook και το Instagram και τον τελευταίο καιρό έχει κερδίσει σημαντική δημοφιλία, σε σημείο που πολλοί μιλούν για το αντίπαλο δέος των δύο διάσημων social media.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Forbes, στις αρχές Μαρτίου, αποτελούσε την εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στο Apple App Store και στο Google Play's Android Apps.
Ήταν επίσης η εφαρμογή social media με τα περισσότερα downloads σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας.
Στα τέλη Φεβρουαρίου μετρούσε ήδη 1.000.000 χρήστες. Αυτό που παραμένει άγνωστο, όπως παρατηρεί και το Forbes, είναι το γιατί, ενώ δημιουργήθηκε το 2015, έγινε τόσο δημοφιλές φέτος.
Το Forbes συνδέει την ανάδειξη του «αληθινού» Vero και με την κριτική που δέχεται το Facebook για τον πιθανό ρόλο του στον επηρεασμό των αποτελεσμάτων των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.
Ομοιότητες και διαφορές
Οι χρήστες του Vero μπορούν να κατηγοριοποιήσουν τις επαφές τους σε «φίλους», «γνωστούς», «στενούς φίλους» και «ακολούθους», κατηγορίες οι οποίες δεν εμφανίζονται στις επαφές τους. Μπορούν να μοιραστούν τα πάντα, από μουσική, συνδέσμους, ταινίες, προτάσεις για βιβλία, φωτογραφίες.
Σε αντίθεση με το Facebook και το Instagram, οι αλγόριθμοι δεν βρίσκονται πίσω από κάθε ανάρτηση που εμφανίζεται στον «τοίχο» του χρήστη. Οι χρήστες βλέπουν το περιεχόμενο με τη σειρά που αναρτάται. Επίσης, δεν υπάρχουν διαφημίσεις.
Δεν θα είναι για πάντα δωρεάν
Το Vero ακολουθεί ένα διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο. Κάποια στιγμή θα στηρίζεται σε μια ετήσια συνδρομή και όχι σε χρήματα που θα βγάζει από τη διαφήμιση. Η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμη το ύψος αυτής της συνδρομής.
Αρχικά, το Vero υποσχέθηκε ότι η ετήσια συνδρομή δεν θα αφορούσε τις πρώτες ένα εκατομμύριο εγγραφές, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν το μέσο δωρεάν για πάντα. Στις 21 Φεβρουαρίου, σε ένα μήνυμά της στο Twitter, η εταιρεία ανέφερε ότι αντιμετώπιζε ορισμένα τεχνικά ζητήματα λόγω του αυξημένου αριθμού των εγγραφών, ωστόσο ακόμη δεν είχαν φτάσει το 1.000.000.
Λίγες ημέρες αργότερα, ανακοινώθηκε ότι το φράγμα του 1.000.000 εγγραφών είχε σπάσει και πως η προσφορά της δωρεάν χρήσης του μέσου για πάντα θα επεκτεινόταν μέχρι νεοτέρας.
Trivia: Δημιουργός του Vero είναι ο δισεκατομμυριούχος, γιος του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι και ετεροθαλής αδερφός του σημερινού πρωθυπουργού της χώρας, Αϊμάν Χαρίρι.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή