Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Οι συναλλαγές μέσω της τεχνολογίας Blockchain αγγίζουν τα 13.8 δισ. δολάρια.


Στην αρχή του 2018, η τεχνολογία Blockchain -πάνω στην οποία βασίζονται οι συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα- έχει φέρει αξιοσέβαστες πωλήσεις.


Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η PriceWaterhouse Cooper’s και φέρνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters, δείχνουν ότι τα κρυπτονομίσματα όπως είναι το Bitcoin, αλλά και διάφορες άλλες μορφές ψηφιακού χρήματος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Blockchain, έχουν φτάσει σε αξία πωλήσεων τα 13.8 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε σχέση με το περασμένο έτος, ο αριθμός του πρώτου πενταμήνου του 2018 είναι μεγαλύτερος από ολόκληρη  την αξία των πωλήσεων με κρυπτονομίσματα για όλο το δωδεκάμηνο του 2017.

Η τεχνολογία Blockchain βοηθά στην ασφαλή και επιτυχημένη χρήση των κρυπτονομισμάτων και άλλων μορφών ψηφιακών συναλλαγών που παρακάμπτουν το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο online μέσα. Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή της χρήσης του ψηφιακού χρήματος, τα στοιχεία μαρτυρούν ότι τα σκήπτρα της εκμετάλλευσης των όσων προσφέρει η τεχνολογία Blockchain παραμένουν σε αμερικανικό έδαφος.

Στην Ευρώπη, η Ελβετία έχει ισχυρή παρουσία στο ψηφιακό σύμπαν της τεχνολογίας Blockchain, ενώ ισχυρή θέση φαίνεται να αποκτά σταδιακά και η Μεγάλη Βρετανία. Η έρευνα μετρά τις αρχικές προσφορές κρυπτονομισμάτων σε κάθε χώρα τόσο σε απόλυτο αριθμό όσο και σε επίπεδο αξίας πωλήσεων κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών του οικονομικού έτους.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή