Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Νέα εργαλεία για τη διαχείριση του χρόνου στο Facebook και το Instagram.


Ανακοινώθηκαν νέα εργαλεία διαχείρισης χρόνου στις υπηρεσίες Facebook και Instagram, στα οποία περιλαμβάνονται πίνακας ελέγχου δραστηριοτήτων, καθημερινή υπενθύμιση και νέο τρόπο περιορισμού των ειδοποιήσεων.


Τα νέα αυτά εργαλεία αναπτύχθηκαν με βάση τη συνεργασία και την έμπνευση κορυφαίων εμπειρογνωμόνων και οργανώσεων ψυχικής υγείας, ακαδημαϊκούς, και φυσικά έρευνα και ανταπόκριση από την κοινότητά. “Θέλουμε το χρόνο που ξοδεύουν οι άνθρωποι στο Facebook και το Instagram να είναι εκ προθέσεως, θετικός και εμπνευσμένος” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Στόχος είναι αυτά τα εργαλεία να δώσουν στους ανθρώπους μεγαλύτερο έλεγχο στον χρόνο που περνούν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και επίσης να ενθαρρύνουν τις συνομιλίες μεταξύ γονέων και εφήβων σχετικά με τις ηλεκτρονικές συνήθειες που τους αρμόζουν.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στα εργαλεία, μεταβείτε στη σελίδα ρυθμίσεων σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Στο Instagram, πατήστε «Η Δραστηριότητά σας» και στο Facebook, πατήστε «Ο χρόνος σας στο Facebook». Στην κορυφή, θα δείτε έναν πίνακα ελέγχου που δείχνει τον μέσο χρόνο για την εφαρμογή στη συγκεκριμένη συσκευή. Πατήστε οποιαδήποτε γραμμή για να δείτε τον συνολικό χρόνο σας για εκείνη την ημέρα.

Κάτω από τον πίνακα, μπορείτε να ορίσετε μια ημερήσια υπενθύμιση για να δώσετε στον εαυτό σας μια ειδοποίηση όταν έχετε φτάσει στο χρονικό διάστημα που θέλετε να ξοδέψετε σε αυτήν την εφαρμογή για εκείνη την ημέρα. Μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την υπενθύμιση ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε επίσης να πατήσετε στο «Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων» για γρήγορη πρόσβαση στη νέα ρύθμιση «Σίγαση Ειδοποίησης» (Mute Push Notifications). Αυτό θα περιορίσει τις ειδοποιήσεις σας στο Facebook ή το Instagram για μια χρονική περίοδο, όταν πρέπει να εστιάσετε σε κάτι.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή