Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Νέα υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook.


Το Facebook προχώρησε σήμερα σε απαγόρευση ακόμη μίας εφαρμογής στην πλατφόρμα του

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την Cambridge Analytica και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του, το Facebook προχώρησε σε απαγόρευση ακόμη μίας εφαρμογής στην πλατφόρμα του, επειδή, όπως αναφέρει, αρνήθηκε τον έλεγχο. Σύμφωνα με την εταιρεία social media, υπάρχουν ανησυχίες ότι έχουν διαρρεύσει προσωπικά στοιχεία τεσσάρων εκατομμυρίων χρηστών.

Συγκεκριμένα, το Facebook ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή myPersonality έχει διαθέσει στοιχεία χρηστών σε αναλυτές κι εταιρείες «με περιορισμένη προστασία». Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τους χρήστες της εφαρμογής ότι τα στοιχεία τους έχουν διαρρεύσει.

Η εν λόγω εφαρμογή, πάντως, ήταν ιδιαίτερα δραστήρια πριν το 2012 και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί γιατί το Facebook αποφάσισε να αναλάβει τώρα δράση, αναφέρει το CNBC.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2007 κι έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να συμμετάσχουν σε τεστ προσωπικότητας. Με τη χρήση του συγκεκριμένου τεστ, η εφαρμογή αποκτούσε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του χρήστη σε μηνύματα, επαφές κλπ.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή