Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Αλλάζει το Skype.

Οι αλλαγές που ετοιμάζει η Microsoft

Σημαντικές αλλαγές ετοιμάζει η Microsoft στην υπηρεσία Skype. Το Skype θα επιστρέψει στη βασική μορφή του γνώμονα την απλότητα και την οικειότητα, διατηρώντας κάποιες από τις πιο πρόσφατες λειτουργίες και καταργώντας αυτές που δεν ενδιαφέρουν τους χρήστες, όπως αναλύει στο επίσημο blog της.


Στην προηγούμενη αναβάθμιση της εφαρμογής κλήσεων μέσω διαδικτύου η Microsoft είχε προσθέσει μια σειρά από νέες υπηρεσίες σαν και αυτές που προσφέρει το Snapchat.

Όμως, τα νέα χαρακτηριστικά έκαναν το Skype δύσχρηστο και πλέον καταργούνται. «Η διενέργεια κλήσεων έγινε πιο δύσκολη και πολλοί χρήστες μας δεν χρησιμοποιούσαν τα νέα χαρακτηριστικά», αναφέρει ο διευθυντής σχεδιασμού του Skype σε άρθρο που περιγράφει τις νέες αλλαγές. «Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να απλοποιήσουμε την εφαρμογή».

Πλέον απλοποιείται σημαντικά και το περιβάλλον χρήσης της υπηρεσίας. Στη mobile εφαρμογή θα υπάρχουν μόνο τρία κουμπιά στο κάτω μέρος (Chat, Calls και Contacts), ενώ στη desktop έκδοση θα μεταφερθούν τα εικονίδια των προηγούμενων μαζί με τα Notifications.

Τέλος, η Microsoft θα κάνει κάποιες αλλαγές και στη δυνατότητα διαμόρφωσης της εμφάνισης.

Η νέα προσέγγιση της Microsoft στον σχεδιασμό του Skype έχει ως στόχο να ενισχύσει τους λόγους για τους οποίους οι χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή δηλαδή για κλήσεις, φωνής είτε με βίντεο καθώς και ανταλλαγή μηνυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή