Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Πλατφόρμα για τις έξυπνες πόλεις από τη Huawei


H Huawei βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη και το Internet of Things για την πλατφόρμα ανάπτυξης έξυπνων πόλεων που αναπτύσσει. 
Η ψηφιακή πλατφόρμα της Huawei φέρει το όνομα +AI DIgital Platform και έχει ως στόχο της την ενοποίηση των λειτουργιών του κέντρου διαχείρισης μίας έξυπνης πόλης με όλα τα δίκτυα που λειτουργούν σε αυτή, όλους τους αισθητήρες, υλοποιώντας εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και λύσεις του Internet of Things προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματικός ο έλεγχος και η διαχείριση των επιμέρους λειτουργιών που ορίζουν την αστική καθημερινότητα με όρους smart city.
Οι βασικοί τομείς πάνω στους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί η πλατφόρμα της Huawei είναι η δημόσια ασφάλεια, η περιβαλλοντική προστασία, οι συγκοινωνίες, η κεντρική διοίκηση, η εκπαίδευση και η αγροτική οικονομία. Το σύστημα της Huawei φιλοδοξεί να γίνει η ραχοκοκκαλιά ενός συστήματος που ορίζει μία έξυπνη πόλη, με την όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση του κεντρικού συστήματος ελέγχου από όλες τις επιμέρους υποδομές.
Παράλληλα, έχει το ρόλο της επεξεργασίας του μεγάλου όγκου δεδομένων που συγκεντρώνονται από ποικίλες πηγές σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η ίδια η Huawei, οι λύσεις smart cities που σχεδιάζει έχουν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούνται σε 160 διαφορετικές πόλεις και σε 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή