Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Η εφαρμογή που περιορίζει την σπατάλη των δεδομένων σας στο κινητό.


Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Η κατανάλωση των δεδομένων αποτελεί άγχος για όλους καθώς περιορίζει το σερφάρισμα. Υπάρχει όμως τρόπος να παρακολουθείς πού και πώς ξοδεύονται τα δεδομένα σου, ώστε να μην υπερβαίνεις το μηνιαίο όριο.


Τι χρειάζεται να κάνετε; Το μόνο που χρειάζεται είναι να πας στις ρυθμίσεις (system settings ή connection settings, ανάλογα τον κατασκευαστή), σε κινητά που τρέχουν Android πάντα, και να επιλέξεις το μενού «data usage».

Εδώ μπορείς να κάνεις πια όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, όπως να ορίσεις πότε τρέχει το μηνιαίο πακέτο σύνδεσης, να επιλέξεις πότε να σε ειδοποιεί ότι φτάνεις στο τέλος των δεδομένων ή ακόμα και να κλείνουν αυτόματα τα δεδομένα όταν είναι να ξεπεράσουν το όριο χρέωσης.

Για να γίνει ακόμα καλύτερη παρακολούθηση της χρήσης των δεδομένων μας, η Google έχει μια δωρεάν εφαρμογή στο Play Store, την Datally, η οποία όχι μόνο επικοινωνεί με τα δεδομένα του μενού των ρυθμίσεων, αλλά μπορεί ακόμα και να περιορίσει τα δεδομένα που καταναλώνουν πλαγίως οι εφαρμογές και δεν το καταλαβαίνεις.

Αν σε ενδιαφέρει να δεις πραγματικά τι γίνεται με τα δεδομένα σου και να απαλλαγείς από την κατασπατάλησή τους, ιδιαίτερα αν έχεις μικρό πακέτο δεδομένων, τότε η Datally είναι καλός φίλος εδώ…

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή