Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Τα ρομπότ θα έχουν κομβικό ρόλο στους Ολυμπιακούς του 2020 στην Ιαπωνία.


Φυσικά και θα υπήρχαν ρομπότ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα διεξαχθούν στην Ιαπωνία. Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λανσάρισε ήδη το Tokyo 2020 Robot Project και θα διαθέτει ρομπότ που θα προσφέρουν βοήθεια τόσο στους θεατές, όσο και στο προσωπικό που εργάζεται στα παρασκήνια.


Τα ρομπότ της Toyota θα βοηθούν τους επισκέπτες με αναπηρικό αμαξίδιο οδηγώντας τους στις θέσεις τους, παραδίδοντας φαγητό, αλλά και πληροφορίες για τα αθλήματα.

H Panasonic θα διαθέσει εξωσκελετούς (Power Assist Suit) που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους να μεταφέρουν τρόφιμα, σκουπίδια και άλλα βαριά υλικά με σχετική ευκολία.

 Οι εξωσκελετοί της Panasonic

Άλλα ρομπότ θα αναλάβουν εργασίες που αφορούν στα παιχνίδια, ενώ λεπτομέρειες για τις λειτουργίες τους, θα λάβουμε εν καιρώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η επιτροπή δεν ντρέπεται για τα έργα και τους στόχους της: σκοπός είναι να αναδειχθούν οι τεχνολογικές ικανότητες της Ιαπωνίας στον τομέα της ρομποτικής κατά τη διάρκεια ενός event παγκοσμίου βεληνεκούς.

"Θα αναδειχθούν οι πρακτικές, καθημερινές χρήσεις της τεχνολογίας", όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του προγράμματος Hirohisa Hirukawa.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή