Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Οι αμερικανικές κυρώσεις δεν έπληξαν τις πωλήσεις της Huawei.

Διατήρησε την 2η θέση πίσω από τη Samsung

Η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών Huawei διατήρησε τη θέση της ως ο 2ος μεγαλύτερος πωλητής smartphones στον κόσμο το α΄ τρίμηνο του 2019, παρότι τέθηκε σε «μαύρη λίστα» από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών και συμβούλων Gartner.


Η Gartner ανακοίνωσε, ότι η Huawei συνέχισε να μειώνει τη διαφορά από τη Samsung, αλλά προειδοποίησε, ότι η ανάπτυξη μπορεί να είναι περιορισμένη στο άμεσο μέλλον. Στις 15 Μαΐου οι ΗΠΑ απέκλεισαν τη Huawei από την αγορά αμερικανικών προϊόντων, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία εμπλέκεται σε δραστηριότητες, που είναι αντίθετες προς την εθνική ασφάλεια. Η κυβέρνηση Τραμπ άμβλυνε τη στάση της την περασμένη εβδομάδα επιτρέποντας στη Huawei να αγοράζει αμερικανικά προϊόντα έως τις 19 Αυγούστου.

Η Gartner ανέφερε, ότι η Samsung διατήρησε την 1η θέση στις πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 19,2% το α΄ τρίμηνο του 2019. Η Huawei πέτυχε τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης σε ετήσια βάση μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εταιριών στον κόσμο, Samsung, Huawei, Apple και των κινεζικών OPPO και Vivo. Σύμφωνα με την έκθεση, το τρίμηνο αυτό η Huawei πούλησε 58,4 εκατ. smartphones.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή