Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019

Επικύνδυνες Εφαρμογές iOS!

Οι χρήστες iPhone καλούνται τώρα να διαγράψουν τις επικίνδυνες εφαρμογές που θα δείτε παρακάτω. Οι ερευνητές από την ερευνητική ομάδα της απειλής της Wandera ανακάλυψαν ότι 17 εφαρμογές στο Apple App Store μολύνθηκαν με κάτι που ονομάζεται » clicker trojan malware».


Η Wandera λέει: «Το Trojan είναι μια καλά κατανοητή κατηγορία malware που εκτελεί απάτες διαφημίσεων πραγματοποιώντας συχνές συνδέσεις σε δίκτυα ή ιστότοπους διαφημίσεων, προκειμένου να αυξήσει τεχνητά τον αριθμό επισκεπτών ή να δημιουργήσει έσοδα με βάση την αμοιβή ανά κλικ».

Οι εφαρμογές θα επιβραδύνουν επίσης την απόδοση του τηλεφώνου και θα απομακρύνουν τα mobile data γρηγορότερα από το συνηθισμένο. Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι όλες οι εφαρμογές δημοσιεύθηκαν από την AppAspect Technologies Pvt Ltd, με έδρα την Ινδία.


Ο πλήρης κατάλογος επικίνδυνων εφαρμογών

Είναι δύσκολο για τους χρήστες να εντοπίσουν ποιες εφαρμογές είναι κακόβουλες, καθώς όλες οι εφαρμογές λειτουργούν ακριβώς όπως θα περίμεναν. Αυτή είναι η πλήρης λίστα εφαρμογών που θα πρέπει να καταργηθούν από την Apple συσκευή σας:

– RTO Vehicle Information

– EMI Calculator & Loan Planner

– File Manager – Documents

– Smart Gps Speedometer

– CrickOne – Live Cricket Scores

– Daily Fitness – Yoga Poses

– Fm Radio Pro – Internet Radio

– My Train Info – IRCTC & PNR

– Around Me Place Finder

– Easy Contacted Backup Manager

– Ramadan Times 2019 Pro

– Restaurant Finder – Find Food

– Bmt Calculator Pro – BMR Calc

– Dual Accounts Pro

– Video Editor – Mute Video

– Islamic World Pro – Qibla

– Smart Video Compressor

Τη στιγμή της δημοσίευσης, η AppAspect Technologies Pvt Ltd εξακολουθεί να έχει δύο εφαρμογές στο κατάστημα:

– Quick Sticker Maker

– Doc Scanner – Documents

Καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν βρέθηκε να περιέχει κακόβουλο λογισμικό.

Η AppAspect Technologies Pvt Ltd διαθέτει επίσης 28 εφαρμογές στο Google Play Store, αλλά η Wandera εξέτασε αυτές τις εφαρμογές και βρήκε ότι είναι απαλλαγμένες από το malware.

Ωστόσο, μια έκθεση από την Wandera δηλώνει ότι «πρόσθετη έρευνα διαπίστωσε ότι οι εφαρμογές Android της AppAspect είχαν κάποτε μολυνθεί στο παρελθόν και αφαιρέθηκαν από το κατάστημα. Από τότε έχουν αναδημοσιευτεί και δεν φαίνεται να έχουν ενσωματωμένη τις κακόβουλη λειτουργικότητα. »

Πώς να διαγράψετε τις εφαρμογές

Η Apple έχει καταργήσει τις εν λόγω εφαρμογές από το App Store, αλλά οι χρήστες θα χρειαστεί να τις καταργήσουν με μη αυτόματο τρόπο από τις συσκευές τους.

Οι χρήστες θα πρέπει να κρατούν πατημένο το εικονίδιο της εφαρμογής στο τηλέφωνό τους μέχρι να αρχίσει να τρέμει. Μετά πατάνε το σύμβολο «X» και, στη συνέχεια, επιλέγουν διαγραφή.

Στο iPhone X (ή αργότερα), ο χρήστης πρέπει να πατήσει το κουμπί Done ή για άλλα μοντέλα απλά το κουμπί Home.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή