Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Ας δούμε λοιπόν πως να δημιουργήσουμε το δικό μας Server..


Πως να δημιουργήσετε τον δικό σας Server Για Web Hosting από το σπίτι;  Θέλετε να δημιουργήσετε δική σας ιστοσελίδα, αλλά δεν θέλετε να πληρώσετε για web hosting; Εάν έχετε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο και το κατάλληλο υλικό, γιατί να μην το κάνετε με ένα δικό σας Server;


Όχι μόνο θα γλιτώσετε από host, αλλά μπορεί επίσης να σας δώσει πολύ περισσότερες επιλογές σχετικά με το λογισμικό του.

Επιλογή hardware

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του Server είναι να διαλέξετε το κατάλληλο hardware. Για να γίνει αυτό, πρέπει πρώτα να σκεφτείτε τις πιθανές απαιτήσεις σας, όπως πόσους χρήστες θα πρέπει να εξυπηρετήσετε ή αν έχετε ανάγκη από περισσότερο αποθηκευτικό χώρο/ επεξεργαστική δύναμη. Το καλό είναι ότι αν το μπάτζετ σας είναι μικρό, δεν είναι αναγκαίο να αγοράσετε επιπλέον υλικό. Ένας παλιός υπολογιστής θα μπορέσει να τρέξει μέτρια το λογισμικό το οποίο χρειάζεστε. Προσέχετε, ωστόσο, τις απαιτήσεις ισχύος που μπορεί να χρειάζεται ένας υπολογιστής, ειδικά αν θέλετε να τρέξετε το διακομιστή 24 ώρες την ημέρα.

Επιλογή λειτουργικού συστήματος: Windows ή Linux

Με το hardware εγκατεστημένο, το επόμενο βήμα είναι η επιλογή λειτουργικού συστήματος. Έχουμε δύο βασικές επιλογές – Windows ή Linux. Περίπου 70% από τους servers τρέχουν σε Linux. Οι αιτίες είναι πολλές, αλλά το κόστος και η εύκολη διαχείριση έχουν περισσότερη σημασία. Αν προτιμάμε Windows Web Server, πρέπει να πληρώσουμε άδεια. Το Linux ωστόσο, είναι δωρεάν και ανοικτού κώδικα. Επίσης ο Linux server είναι πιο ασφαλής, με αρκετά λιγότερες πιθανότητες παραβίασης. Έχει μεγάλη σημασία να ανανεώνουμε το λογισμικό μας και να είναι κατάλληλα στημένο, ανεξαρτήτως από το λειτουργικό το οποίο χρησιμοποιούμε.


Είναι η σύνδεση σου κατάλληλη;

Το DIY web hosting απαιτεί μια σύνδεση στο Internet που να είναι κατάλληλη για το web traffic. Οι ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης είναι σημαντικές – οι οικιακές συνδέσεις στο διαδίκτυο μπορούν να προσφέρουν υψηλή ταχύτητα λήψης, αλλά χαμηλή ταχύτητα φόρτωσης.

Το πόσο γρήγορα μπορείτε να ανεβάζετε τα δεδομένα σε κάθε χρήστη που επισκέπτεται τον ιστότοπο σας, θα εξαρτηθεί από αυτήν την ταχύτητα. Ο αριθμός των χρηστών που έχουν ταυτόχρονα πρόσβαση στον ιστότοπο σας θα πρέπει να μοιράζεται αυτή τη σύνδεση. Δοκιμάστε τη σύνδεσή σας στο Internet χρησιμοποιώντας εργαλεία ελέγχου ταχύτητας για να καθορίσετε τις ταχύτητές σας. Θα πρέπει επίσης να συνεννοηθείτε με τον πάροχο σας εάν έχετε όρια δεδομένων στη σύνδεσή σας. Εάν έχετε όρια στην κατανάλωση δεδομένων ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τον πάροχο σας.

Ρύθμιση και διαμόρφωση του Server
Με το υλικό, τη σύνδεση και το λειτουργικό σας σύστημα έτοιμο, θα πρέπει να ρυθμίσετε το λογισμικό που χρειάζεστε για τον ιστότοπό σας.

Αυτό θα εξαρτηθεί από το λειτουργικό σύστημα που έχετε επιλέξει για τον server σας. Οι εγκαταστάσεις του Windows Server μπορούν να εγκαταστήσουν την υπηρεσία IIS. Το Linux, το Apache, το Lighttpd και το NGINX είναι καλές επιλογές. Το Apache είναι το πιο γνωστό από αυτά. Επίσης, μπορεί να εγκατασταθεί σε Windows. Μπορεί να χρειαστεί να ανοίξετε θύρες στο router σας και στο firewall για να επιτρέψετε στο web traffic να περνάει από το web server. Οι θύρες 80 και 443 είναι οι πιο σημαντικές για τo web traffic, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν είναι μπλοκαρισμένες.

Όταν ο server είναι έτοιμος για web traffic, επισκεφτείτε το μέσω του browser σας.


Ρύθμιση και δοκιμή του Domain

Μόλις ο server είναι έτοιμος για πρόσβαση από τους χρήστες του διαδικτύου, το τελευταίο βήμα είναι η ρύθμιση του domain ώστε να επιτρέψουμε στους χρήστες να μας βρουν. Πριν αυτό, ο μόνος τρόπος για τους χρήστες να δουν τον ιστότοπο είναι να γράψουν το IP του server. Αντί μια σειρά αριθμών, προτιμάμε μια εύκολη, για την μνήμη, διεύθυνση. Θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα Domain, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε εγγραφή σε υπηρεσία όπως το No-IP για ένα δωρεάν subdomain. Με ένα domain/subdomain διαθέσιμο σε εσάς, θα πρέπει, στη συνέχεια, να ρυθμίσετε τις σχετικές καταχωρήσεις DNS του domain σχετικά με την διεύθυνση ip του server. Μετά από μερικές ώρες (για να ενεργοποιηθούν οι ρυθμίσεις) ο server πρέπει να είναι έτοιμος.

Πλέον, ξέρετε πως να δημιουργήσετε δικό σας server.

Γνωρίζοντας πώς να δημιουργήσετε έναν server, σημαίνει ότι είστε έτοιμοι να αναλάβετε τον έλεγχο. Μπορεί να είναι ένας αποδοτικός τρόπος, με το πλεονέκτημα ότι τα δεδομένα παραμένουν στα χέρια σας, όχι στα χέρια ενός παρόχου υπηρεσιών host.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προτεινόμενα θέματα

USB....

Δημοφιλή