Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Σήμερα, επ’ ευκαιρία της...


Σήμερα, επ’ ευκαιρία της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2020, η Επιτροπή υπογραμμίζει την ανάγκη ενημέρωσης και δράσης για τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.



Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, η Αντιπρόεδρος για θέματα Αξιών και Διαφάνειας, Βιέρα Γιούροβα, η Αντιπρόεδρος για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας, Ντούμπραβκα Σούιτσα, ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης  Σχοινάς, ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν και η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:


«Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Είναι μια σημαντική ευκαιρία να αναλογιστούμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας προκειμένου να καταστήσουμε το διαδίκτυο ασφαλές για όλους. Η ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και η καταπολέμηση του επιβλαβούς περιεχομένου, όπως της παράνομης ρητορικής μίσους, της τρομοκρατικής προπαγάνδας, του διαδικτυακού περιεχομένου σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και της παραπληροφόρησης, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


»Η Επιτροπή είναι προσηλωμένη στη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και τους πολίτες για την ενίσχυση της ψηφιακής παιδείας και της παιδείας στα μέσα, υλοποιώντας τη στρατηγική της για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά και προτείνοντας ένα επικαιροποιημένο Σχέδιο Δράσης για την Ψηφιακή Εκπαίδευση. Στην προσεχή στρατηγική μας για τα Δικαιώματα του Παιδιού θα συμπεριλάβουμε και τα δικαιώματα των ανηλίκων στο διαδίκτυο και θα προωθήσουμε τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση του υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από το διαδίκτυο. Από κοινού με το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ δίκτυο των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου, τις επιτροπές για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, τη Συμμαχία για την καλύτερη προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο και τους εταίρους από όλο τον κόσμο που είναι αφοσιωμένοι στην ασφάλεια στο διαδίκτυο, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να καταστήσουμε το διαδίκτυο ασφαλέστερο. Πρόκειται για μια σημαντική συμβολή στην προετοιμασία της Ευρώπης για την ψηφιακή εποχή.»



Ιστορικό


Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου είναι μια διεθνής εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε Φεβρουάριο για την προαγωγή της ασφαλούς και υπεύθυνης χρήσης της τεχνολογίας του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά και τους νέους σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία αυτή που ξεκίνησε το 2004 ως πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλέον έχει εξαπλωθεί και γιορτάζεται σε περίπου 150 χώρες σε όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Φέτος συμπληρώνονται 17 έτη από την πρώτη ετήσια εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή