Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός


Η Google στέλνει τους εργαζόμενους της Βόρειας Αμερικής στο σπίτι τους, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού.


Η Google ενημέρωσε το προσωπικό της στη Βόρεια Αμερική να μην μεταβεί στα γραφεία της εταιρείας εκτός αν χρειαστεί, καθιστώντας την μία από τις τελευταίες εταιρείες που επιδιώκουν να προστατεύσουν τους εργαζομένους από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο "τεχνολογικός γίγαντας" Mountain View, με έδρα την Καλιφόρνια, "συνιστά" εργαζόμενους να μένουν στο σπίτι τους τουλάχιστον μέχρι τις 10 Απριλίου. Η εταιρεία είχε ήδη στείλει στο σπίτι τους εργαζομένους της περιοχής Σιάτλ, όπου ο ιός είχε τον μεγαλύτερο αριθμό περιπτώσεων στις ΗΠΑ.

"Ο στόχος των επιχειρήσεων που επιλέγουν την τηλεργασία είναι να μειώσουν σημαντικά τον συνωστισμό των ανθρώπων και να μειώσουν τον κίνδυνο στα γραφεία", αναφέρουν οι πληροφορίες.

Επίσης, ζητήθηκε στους συμβασιούχους εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν το ήμισυ του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας, να εργάζονται από το σπίτι.

Η Google δήλωσε, επίσης, την περασμένη εβδομάδα ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζόμενους που κάνουν δουλειές, όπως το σέρβις φαγητού, ο καθαρισμός των γραφείων και η παροχή ασφάλειας, εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Συν τοις άλλοις, τη Δευτέρα η Google αποφάσισε να περιορίσει τις επισκέψεις στα γραφεία της στη Σίλικον Βάλεϊ, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Όλες οι συνεντεύξεις για νέες προσλήψεις θα γίνουν μέσω διαδικτύου.


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή