Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

iPhone: Πολύ περισσότερες μπαταρίες χρειάστηκαν αντικατάσταση μέσα στο 2018.


Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για τις πωλήσεις των φετινών iPhone, κάτι που επηρέασε την εταιρεία (και όχι μόνο) σε πολλαπλούς τομείς. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο CEO της Apple, Tim Cook, ένας από τους λόγους για αυτά τα μη αναμενόμενα αποτελέσματα ήταν το πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών, που λανσάρισε η εταιρεία στις αρχές του 2018.


Πίεση ασκήθηκε στην εταιρεία να ξεκινήσει κάτι τέτοιο, έπειτα από το φιάσκο με το "throttling": H Apple επηρέαζε τις επιδόσεις κάποιων iPhone, χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών. Αυτή η τακτική εφαρμοζόταν σε συσκευές οι οποίες είχαν πρόβλημα με τις μπαταρίες τους.
Το πρόγραμμα, το οποίο έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018, επέτρεπε στους κατόχους iPhone 6 ή νεότερων μοντέλων να αλλάξουν την μπαταρία τους προς ένα αντίτιμο, αρκετά μειωμένο σε σχέση με αυτό που ζητούνταν αρχικά.

Ο αριθμός χρηστών που χρησιμοποίησε το πρόγραμμα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος του αναμενόμενου και σύμφωνα με πληροφορίες του AppleInsider έφτασε τα... 11 εκατομμύρια.

Οι εκτιμήσεις της Apple έφταναν περίπου τα 1-2 εκατομμύρια, το οποίο απείχε αρκετά από την πραγματικότητα. Αν θέλουμε να κάνουμε κάποια εκτίμηση, τότε μπορούμε να υπολογίσουμε ότι χωρίς το πρόγραμμα, περίπου το 1/3 των χρηστών, θα αγόραζε νέα συσκευή. Με μέση τιμή τα 800 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι η Apple πιθανώς να έχασε κάπου στα 2,4 δισ. δολάρια...

Δεν είναι σαφές κατά πόσο επηρέασε το πρόγραμμα τις πωλήσεις των νέων iPhone, τα οποία κυκλοφόρησαν προς το τέλος της χρονιάς. Είναι όμως σίγουρο ότι θα φανεί αύξηση στις πωλήσεις, έπειτα από τη λήξη του προγράμματος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή