Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

H μεγάλη αλλαγή στις αναζητήσεις της Google που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή μας.


Πόσες και πόσες φορές δεν αναζητείς ένα συγκεκριμένο σημείο ενός βίντεο και πρέπει σώνει και καλά να το δεις ή να το τρέξεις όλο μέχρι να το βρεις;


Σε αυτόν τον βραχνά θα βάλει τέλος η Google με μια λειτουργία στη γραμμή αναζήτησης που θα σε πάει στο ακριβές σημείο του βίντεο που ψάχνεις! Ή να σου υποδείξει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του τέλος πάντων.

Η έξυπνη λειτουργία, που τρέχει ήδη, δουλεύει μέσω ετικετών με πληροφορίες χρόνου και περιεχομένου που τραβά η Google από τις περιγραφές των βίντεο στο YouTube. Για την ώρα λειτουργεί μόνο σε βίντεο του YouTube στην αγγλική γλώσσα, ο κολοσσός υποσχέθηκε ωστόσο πως η υπηρεσία θα επεκταθεί και στα βίντεο από άλλες πλατφόρμες.


Η λειτουργία θα είναι ιδιαιτέρως εξυπηρετική σε βιντεο-μαθήματα (tutorials), εκεί δηλαδή που το YouTube είναι μια απίστευτη πηγή γνώσης. Όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και ένα ξέρει καλά πως το να βρεις το σημείο που χρειάζεσαι κάθε φορά ώστε να μην παρακολουθήσεις, έστω και τρέχοντας, όλο το υλικό είναι κομματάκι δύσκολο. Και χρονοβόρο.

Το νέο εργαλείο της Google θα κάνει αυτές τις ειδικού τύπου αναζητήσεις απείρως ευκολότερες. Φτάνει οι δημιουργοί να προσθέτουν τις σωστές ετικέτες στα σωστά σημεία του υλικού τους…

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλή